ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ


ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ...


Μας ξέρετε από το blog μας. Μας γνωρίζετε από τα άρθρα μας. Μας ξεχωρίζετε από τον τρόπο που γράφουμε. Ίσως να μας έχετε δει και στο facebook. Πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να μάθετε περισσότερα για μας.Ονομάζομαι Σκαναβή Εύα και ως Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, αλλά και συνδιαχειρίστρια του παρόντος ιστολογίου σας παραθέτω το βιογραφικό μου σημείωμα, έτσι ώστε να γνωρίσετε περαιτέρω τόσο τον τομέα εξειδίκευσης μου, όσο και το χώρο που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.  

       
              


Ονομάζομαι Σοφία Τσεκούρα (ποτέ δεν ήθελα να βάζω το επίθετο μπροστά από το όνομα! Δε μου αρέσουν οι γενικές κτητικές).  

Το απολυτήριο του Λυκείου δίνει ως πόλη τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και το πτυχίο μου αναγράφει Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων τμημα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογία.
Με την ειδική αγωγή συναντηθήκαμε νωρίς, τον Οκτώβρη του 2001 στο πρόγραμμα Best Buddies του τομέα Ψυχολογίας του ΦΠΨ Ιωαννίνων. Από τότε μετράμε 11 χρόνια  ευτυχισμένου κοινού βίου! 
Αυτός περιλαμβάνει:
Ø 2003 και 2005 συνοδός σε κατασκηνώσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ σε παιδί με οζώδη σκλήρυνση
Ø 2006 απασχόληση στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Εστία της εταιρείας ΗΠΙΟΝΗ ΑΜΚΕ
Ø 2007-2012 κατ οίκον διδασκαλία σε παιδιά από 6-18 ετών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσγραφία) διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ,σύνδρομο Asperger, ΔΕΠΥ, συναισθηματικές διαταραχές, νοητική υστέρηση και παραπληγία.
Ø 2007-2011 διδασκαλία ως φιλόλογος ειδικής αγωγής αλλά και σε προγράμματα παράλληλης στήριξης και κατ οίκον διδασκαλίας στα δημόσια σχολεια: 2ο Γυμνάσιο Βριλησσιων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας, 2ο Λύκειο Ελευσίνας, Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων,  5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλου και 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων, σε παιδιά με σπαστική διπληγία, διάχυτες αναπτυξιακές διαταρχές, σύνδρομο Αsperger, προβλήματα όρασης, κλινική κατάθλιψη, παθολογική παχυσαρκία, βαρηκοΐα, εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση
Ø 2012 ειδική παιδαγωγός σε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και παιδαγωγική αποκατάσταση σε παιδιά με νοητική υστέρηση, συναισθηματικές διαταραχές  και ΔΕΠΥ σε κέντρο παιδιού κ οικογένειας
Όσο αφορά την κατάρτισή μου, δεν έμεινα μόνο στο πτυχίο μου.
Από το 2002 μέχρι σήμερα έχω ειδικευτεί:
Ø σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό,
Ø σε εναλλακτικές μορφές θεραπευτικών προσεγγίσεων από το ΚΕΚ ΕΡΜΗΣ,
Ø σε θέματα ειδικής αγωγής και μαθησιακών δυσκολιών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Ø  στην Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ.
Ø Στις τεχνικές βλέποντος συνοδού για ατομα με προβλήματα όρασης από τον Πανελληνιο Σύνδεσμο Τυφλών
Ø Στην γραφή Braille από το ΚΕΑΤ Καλλιθέας
Ø Στις μαθησιακές δυσκολίες, στη ΔΕΠΥ, σε προβλήματα όρασης και ακοής καθώς και στον αυτισμό σε σχέση με τις παράλληλες στηρίξεις, από το ΚΕΔΔΥ Β Αθηνών
Ø Σε 2 κύκλους της ελληνικής νοηματικής γλώσσας από τον Πολυχώρο ΚΙΒΩΤΟΣ 
Ø Στη δραματοθεραπεία από το κέντρο ψυχοθεραπείας Μυθία
Ø Στην Συστημική Θεραπεία από την Ακαδημία Πολιτων

Έχοντας πάντα στο νου μου το γνωμικό του λατρεμένου μου Καζαντζάκη: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.» ‘Εχω αναπτύξει πλούσια εθελοντική δράση που την θεωρώ εξίσου σημαντική με την έμμισθη επαγγελματική  μου εμπειρία:

Ø 2001-2004 δημιουργική απασχόληση και κοινωνική ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες στο πρόγραμμα Best Buddies του τομέα ψυχολογίας του τμήματος ΦΠΨ Ιωαννίνων. Πρακτική άσκηση υπό την εποπτεία του ΕΕΣ σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες της ΜΚΟ Μεριμνα, σε δημοτικό παιδικό σταθμό αλλά και στον ψυχιατρικό ξενώνα ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ.
Ø 2011 δημιουργική απασχόληση των αθλητών του kayaking των Special Olympics
Ø 2012 Συντονισμός ομάδων υποστήριξης εφήβων με ΔΕΠΥ στο χώρο του ADHD HELLAS και εισήγηση με θέμα «ΔΕΠΥ Πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση της στο σχολείο» στο 76Ο και 138Ο  υπό την αιγίδα του σχολικού συμβούλου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α Αθηνών Χ. Παπαδόπουλο και του ADHD HELLAS.

Σαφώς από μια τέτοια πορεία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δημοσιεύσεις. Επομένως έχουμε και λέμε:
Ø Συνδιαχειρίστρια του blog: "Με Ειδική Ματιά…"
Ø Συγγραφέας του ενημερωτικού φυλλαδίου του Πανελληνίου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD HELLAS
Ø Συγγραφή άρθρου στο 2ο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του ADHD HELLAS. 
Ελπίζοντας να πήρατε μια αμυδρή εικόνα για το άτομό μου οπλίζομαι με κουράγιο για να συνεχίσω την πορεία μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...