Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Οι έφηβοι μαθαίνουν και θυμόνται καλύτερα.
Τις ιδιαίτερες ικανότητες του εφηβικού εγκεφάλου έρχεται ν αποδείξει η παρακάτω έρευνα.
 
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Κολούμπια και Καλιφόρνια, με επικεφαλής την ψυχολόγο Τζούλιετ Νταβίντοφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης Neuron, σύμφωνα με το BBC, συνέκριναν τις επιδόσεις 41 εφήβων ηλικίας 13 έως 17 ετών και 31 ενηλίκων 20 έως 30 ετών.
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν ένα βιντεοπαιγνίδι, ενώ την ίδια στιγμή ο εγκέφαλός τους μελετάτο με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI). Όπως διαπιστώθηκε, οι έφηβοι απάντησαν σωστά περισσότερες ερωτήσεις, ενώ και τα τεστ μνήμης έδειξαν ότι θυμούνταν καλύτερα διάφορες λεπτομέρειες, σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας συμμετέχοντες.

Ο ιππόκαμπος και το ραβδωτό σώμα είναι τα μέρη εκείνα του εγκεφάλου που έκαναν τη διαφορά στους εφήβους. Οι έρευνα έδειξε ότι στην περίπτωση των εφήβων παρουσιάζαν μεγαλύτερη νευρωνική δραστηριότητα και μεγαλύτερη διασύνδεση μεταξύ τους.

Πρώτη φορά διαπιστώνεται ο σημαντικός ρόλος του ιππόκαμπου στη διαδικασία της μάθησης και στη μνήμη, ιδιώς όταν οι έφηβοι έχουν κάποιο κίνητρο.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...