Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Συναντήστε τα Braille Τουβλάκια - Lego!

Φανταστείτε πόσο συναρπαστικό θα ήταν αν τα γνωστά μας τουβλάκια Lego μεταμορφώνονταν σε τουβλάκια με την αλφάβητο της γραφής  Braille! Αυτά τα ιδιαίτερα τουβλάκια θα μπορούσαν να βοηθήσουν το διάβασμα των παιδιών με προβλήματα όρασης.


Για μια ομάδα παιδιών στη Βραζιλία η παραπάνω φαντασία έγινε παραγματικότητα! Τα τουβλάκια Braille αποτελούν ένα νέο project του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Dorina Nowill Foundation for the Blind και του πρακτορείου Lew'Lara\TBWA. Τα τουβλάκια αποτελούν έναν έξυπνο συνδυασμό από τη γραφή Braille με 6 συνδυασμένες τελείες και ένα πασίγνωστο παιδικό παιχνίδι!
Μέχρι τώρα έχουν φτιάξει τουβλάκια Braille για 300 παιδιά. Ελπίζουν (και εμείς το ίδιο!) να προμηθευτούν παγκοσμίως, έτσι ώστε όλα τα παιδιά με προβλήματα όρασης να μπορέσουν να μετατρέψουν το διάβασμα σε παιχνίδι!

Το παρακάτω προωθητικό βίντεο μας δείχνει πως οι γονείς και οι μαθητές αντέδρασαν μετά τη χρήση αυτών των εκπαιδευτικών παιχνιδιών
Αρχικά μας παρουσιάζει τη μικρη Anny και τη μητέρα της, η οποία αναφέρεται στη δυσκολία του σχολείου να αντιμετωπίσει επιτυχώς το πρόβλημα όρασης της μικρής, καθώς δεν γνώριζαν τη χρήση της γραφομηχανής Braille. Στη συνέχεια μας παρουσιάζει τα ευμεγέθη τουβλάκια Braille ως αντίδοτο στη δυσκολία της Anny, καθώς μετατρέπουν την ανάγνωση σε μια μορφή παιχνιδιού που περιλαμβάνει και τους βλέποντες μαθητές. Με αυτό το τρόπο, η μικρή Anny ενσωματώνεται ομαλά στο σχολικό σύνολο και πλέον το διάβασμα μεταμορφώνεται απο εμπόδιο σε παιχνίδι ένταξης!
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...