Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Αποτίμηση Ημερίδας για τη ΔΕΠΥ στον Υμηττό!

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ΔΕΠΥ: Πρακτικές Αντιμετὠπισης στο Σχολείο και στο Σπίτι. 

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικου Σχολείου Υμηττού, καθώς και οι δάσκαλοι μας υποδέχθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ανώτερω σχολείου, όπου οι γονείς ήδη είχαν ανταποκριθεί θερμά στην πρόσκληση τους.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον Παιδοψυχίατρο κ.Βούρδα, οποίος ανέλυσε διεξοδικά τις αιτίες, τα συμπτώματα και την ιατρική παρέμβαση της ΔΕΠΥ.


Στη συνεχεια, η υποφαινόμενη παρουσίασε τις τεχνικές αντιμετώπισης μαθητών με ΔΕΠΥ στη σχολική τάξη. Η παρουσίαση αυτή εμπλουτίστηκε με την παρουσία δύο αξιαγάπητων μαθητών με ΔΕΠΥ, οι οποίοι συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στο διαδραστικό κομμάτι της παρουσίασης!Έπειτα, η κ.Γεωργιάδου, προέδρος του Σωματείου ADHD Hellas, παρουσίασε τις πρακτικές αντιμετώπισης της ΔΕΠΥ στο σπίτι.
Η πολύωρη ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση προς τους γονείς σχετικά με τη νομοθεσία για την παρούσα διαταραχή από την Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού, που μας φιλοξένησε!

Παραθέτουμε φωτογραφίες από την ημερίδα: 
κ.Σκαναβή:"παιχνίδια μείωσης νευρικότητας"
κ.Σκαναβή: "τεχνικές διαχείρισης στη τάξη"


εκπαιδευτικά παιχνίδια & εργαλεία διαχείρισης συμπεριφοράς
 
Ευχαριστώ θερμά το σύλλόγο adhd hellas και ειδικά την κ.Γεωργιάδου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...