Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

"Τι κάνεις; Δεν είμαι απλά μια ένδειξη στο πάτωμα!" ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έρευνα που διεξήχθει στη Ρωσία έδειξε ότι πάνω από 30% των οδηγών της χώρας καταλαμβάνουν το χώρο στάθμευσης που προορίζεται για τα άτομα με αναπηρία. 
Το διαφημιστικό πρακτορείο Bird Strategy σε συνεργασία με την οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες, Dislife οργάνωσε μια ευφυέστατη και δυνατή καμπάνια, με σκοπό να αναχαιτίσει αυτή την ασυλλόγιστη συμπεριφορά. 

Συγκεκριμένα, όταν ο οδηγός αδιαφορεί για την πινακίδα θέσης αναπήρων και πάει να παρκαρεί, τότε εμφανίζεται μπροστά του το "ολόγραμμα" ενός ανάπηρου ατόμου. Ειδικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης, οι οποίες ανιχνέυουν το αυτοκόλλητο με την σήμανση για άτομα με αναπηρίες στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων, σε περίπτωση που δεν το ανιχνεύσουν το ολόγραμμα έρχεται αντιμέτωπο με τον οδηγό!!!

Αναλογιστείτε πόσο σημαντική θα ήταν αυτή η δράση στη χώρα μας, όπου η έλλειψη ενσυναίσθησης εκλείπει στους περισσότερους Έλληνες οδηγούς;

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη δράση:

 
(πηγή:  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...