Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Η Microsoft ανακοινώνει πρόσληψη ατόμων με αυτισμό στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος!

H Microsoft ετοιμάζεται να προσλάβει 10 άτομα για τα κεντρικά της γραφεία στο Redmond της Washinghton των ΗΠΑ, στα πλαίσια ενός νέου πιλοτικού προγράμματος. 
 Η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων προσφερόμενων θέσεων εργασίας είναι ότι απευθύνονται σε άτομα που πάσχουν από αυτισμό.

Η Mary Ellen Smith, ανώτατο στέλεχος του τεχνολογικού κολοσσού, δήλωσε ότι οι ικανότητες των ατόμων με αυτισμό είναι χρήσιμες στην Microsoft. Αναφερόμενη στις εκπληκτικές δεξιότητες των αυτιστικών, η Smith είπε πως κάθε άτομο είναι διαφορετικό, με μερικά να έχουν δυνατότητα εξαιρετικής συγκράτησης πληροφοριών, αναλυτική σκέψης και έφεση στα μαθηματικά και στους κώδικες.

Σύμφωνα με το BBC news η Κοινότητα Αυτιστικών της Μεγάλης Βρετανίας χαίρετησε την πρωτοβουλία, σχολιάζοντας ωστόσο ότι περισσότερες εταιρίες θα έπρεπε να αξιοποιούν τους πάσχοντες από αυτισμό. Η Sarah Lambert, μέλος της Κοινότητας δήλωσε: “Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια πολυεθνική εταιρεία όπως η Microsoft να αναγνωρίζει την ανεκμετάλλευτη δυναμική των ενηλίκων με αυτισμό.” Συνέχισε λέγοντας: “Πολλοί έχουν ικανότητες, όπως ακρίβεια και λεπτομερή και αξιόπιστη οπτική γωνία, οι οποίες μπορεί να ωφελήσουν όλα τα είδη των επιχειρήσεων, όχι μόνο τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, μόλις το 15% των ενηλίκων με αυτισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης”.

Η Lambert επίσης πρόσθεσε ότι απλές εφαρμογές, όπως η συμμετοχή στη διεξαγωγή των συνεντεύξεων των προσλήψεων και η υποστήριξη των λοιπών εργαζομένων ώστε να κατανοήσουν τους “άγραφους κανόνες” του χώρου εργασίας τους, θα ξεκλειδώσουν τη δυναμική ενός ολόκληρου τμήματος της κοινωνίας μας (πηγή:www.insomnia.gr).
 
Βέβαια, στο παραπάνω άρθρο δεν υπάρχουν διευκρινήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις και πώς θα αξιολογηθούν για την κατάλληλη θέση τα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού. Παρόλα αυτά είναι μια αξιοσημείωτη κίνηση με εναρκτήριο λάκτισμα μια μεγάλη εταιρεία στο πεδίο της τεχνολογίας. Μακάρι να συνεχίσουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...