Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

"Look at Me" εφαρμογή στο κινητό για παιδιά με αυτισμό!

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών εντόπισα μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο techblog.gr!  Η τεχνολογία εξελίσσεται και βρίσκει τροπος να μας εκπλήσσει θετικά... Σγκεκριμένα, η εταιρεία Samsung κυκλοφόρησε την εφαρμογή  "Look At Me", η οποία απευθύνεται σε παιδιά που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού. 
Η παρούσα εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της πασίγνωστης εταιρείας, με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Σεούλ. Στόχος της εν λογω εφαρμογής είναι να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους γύρω τους, καθώς και να εξασκήσουν τη βραχύχρονη μνήμη τους.

Δραστηριότητα για εκμάθηση έκφρασης συναισθημάτων


"Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που χρησιμοποίησαν το app βελτίωσαν κατά 60% την επικοινωνία τους μέσω της επαφής με τα τα μάτια. 20 παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα η οποία διήρκεσε 8 εβδομάδες. Χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone ή του tablet και έχει 7 διαδραστικά παιχνίδια που βοηθούν στη συγκέντρωση των παιδιών".


Αφού διάβασα με προσοχή το παραπάνω άρθρο, άμεσα κατέβασα την εφαρμογή για να την εξερευνήσω...Πραγματικά είναι μια πολλή ενδιαφέρουσα και προσεγμενη πρόταση για εκμαθηση των προαναφερόμενων δραστηριότητων, μέσα από το φιλικό περιβάλλον του κινητού. 
Στιγμιότυπο από την εισαγωγή του "Look at Time"
Μάλιστα, περιέχει κωδικό πρόσβασης, πόντους, ειδική πλατφόρμα για τους γονείς, οι οποίοι εποπτεύουν την εξέλιξη του παιδιού και παρατηρούν τη συλλογή φωτογραφιών. Βέβαια, σε αυτό το σημείο να αναφερουμε ότι το συναρπαστικό είναι η χρήση πραγματικών/ οικείων φωτογραφιών που τραβάει το ίδιο το παιδιί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής!!
Τέλος, οι δημιουργοί για να εξασφαλίσουν το ότι το παιδί δε θα βαρεθεί την εφαρμογή έχει κατασκευάσει 3 πίστες, οι οποιες είναι αρκετά ελκυστικές για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα:
  • η εποχή των δεινοσαύρων
  • η ανακάλυψη του διαστήματος
  • ο κόσμος των ρομπότ 
Ευχές να μεταφραστεί σύντομα  η εφαρμογή και στα Ελληνικά, ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς άμεσα!


(Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν 
στο playstore οποιουδηποτε android κινητού.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...