Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑμεΑ: Σχολική Δραστηριότητα Ευαισθητοποίησης.

Ετούτη τη χρονιά η "Ειδική Ματιά" αποφάσισε να σας παρουσιάσει μια απο τις δραστηριότητες που τελέστηκε σε Ειδικό Σχολείο, αναφορικά με την Παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ.
Η σχολική ευαισθητοποιήση σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας είναι πολλή σημαντική όχι μόνο για τα γενικά σχολεία αλλά και για τα ειδικά. 
Ο λόγος είναι απλός...Πολλές φορές προτιμούμε να προβάλουμε σε άλλους τις δικές μας δυσκολίες αντί να συνειδητοποιήσουμε ότι η διαφορετικότητα μας είναι αυτή που προσδιορίζει τη μοναδικότητα μας.
Ακριβώς λοιπόν η παρακάτω δρασηριότητα είναι αφιερωμένη σε εκείνους τους μαθητές που για μια ώρα δραστηριοποιήθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, συνεργάστηκαν και αφουγκράστηκαν τους διπλανούς τους.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
  • Αρχικά οι μαθητές μοιράστηκαν σε 4 ομάδες.
  • Έπειτα, μοιράστηκαν σε κάθε ομαδα από ένα πλαστικοποιημένο σχεδιάγραμμα με ερωτήσεις, το οποίο αντιστιχούσε σε κάθε μια ταινία που θα προβαλόταν στη συνέχεια.  
  • Προβλήθηκαν οι 4 ταινίες μικρού μήκους. Οι καθηγητές εστίασαν την προσοχή στην κάθε ομάδα ανάλογα με τη ταινία που υπήρχε στην κάρτα τους.
  • Έπειτα, η κάθε ομάδα είχε 15 λεπτα να συζητήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις προβληματισμού, που υπήρχαν στην κάρτα-σχεδιάγραμμα.
  • Τέλος, η κάθε ομάδα επέλεγε τους αντιπροσώπους που θα παρουσίαζαν στο σύνολο της σχολικής κοινότητας τις απαντησεις τους. 
 Οι ταινίες που προβλήθηκαν είναι οι εξής:
  1. "Pet shop"
  2. "Τα γυαλιά της διαφορετικότητας"
  3. "Η περιπέτεια της Σάρα"
  4. "Ελάτε πιο κοντά" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...