Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

"Finger Reader Ring": η επιστήμη βοηθά στην ανάγνωση γραπτών κειμένων!

Όταν η επιστήμη αποτελεί τη βακτηρία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών των ατόμων με αναπηρία,τότε το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο... 
Συγκεκριμένα σχεδιάστηκε ειδικό δαχτυλίδι, το οποίο μετατρέπει τα γραπτά κείμενα σε αφήγηση!
"Το FingerReader ring σχεδιάστηκε από τους ερευνητές του MIT Media Lab με στόχο να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάσουν κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον Κώδικα Μπράιγ.
Η συσκευή φοριέται στον δείκτη του χεριού και όταν ακουμπήσεις το δάχτυλό σου σε κείμενο το διαβάζει και το μετατρέπει σε αφήγηση. Το FingerReader έχει δημιουργηθεί από 3D printer και έχει μια μικρή κάμερα η οποία σκανάρει λέξεις και τις μετατρέπει σε προφορικό λόγο.
Για άτομα τα οποία έχουν προβλήματα όρασης το FingerReader ίσως αποδειχθεί πολύ καλή λύση μιας και υπάρχουν πολλά βιβλία αλλά και κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον κώδικα Κώδικα Μπράιγ. Ένας μηχανισμός δόνησης προειδοποιεί τον χρήστη όταν απομακρύνεται από τις γραμμές του κειμένου.

Το «δαχτυλίδι» δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τον κώδικα Braille αλλά να κάνει την πρόσβαση σε κείμενα από εφημερίδες, περιοδικά και κάθε είδους γραπτού λόγου, πιο εύκολη για άτομα με προβλήματα όρασης.
Αν και το FingerReader μπορεί να διαβάζει σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, οθόνες υπολογιστών, προς το παρόν δεν μπορεί να διαβάζει κείμενα σε οθόνες αφής..." 
Ως επίλογο θα λέγαμε ότι μακάρι η πρόσβαση στη τεχνολογία να είναι οικονομικά εφικτή για τα άτομα που τη χρειάζονται και σαφώς να παρέχονται κίνητρα για περαιτέρω έρευνα και σχεδιασμό παρόμοιων τεχνολογιών!
(πηγή: http://techblog.gr/mobile/finger-reader-ring-9876/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...