Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής: Καλή Αρχή!!!!

Επιτέλους ο χώρος της τριτοβάθμιας Ειδικής Αγωγής προχωράει παρά την οικονομική κρίση, έστω και με δειλά βήματα...
Για πρώτα φορά θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο νέα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Ειδικής Αγωγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

"Σε αυτά πρόκειται να φοιτήσουν άτομα με προβλήματα σε όραση και ακοή. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014. 
Από τη νέα σχολική χρονιά, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2014, πρόκειται να λειτουργήσουν και άλλα ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι ειδικότητες που προσφέρονται σε αυτά τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής είναι οι εξής: 

  1. Ξεναγός σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς-Πολιτιστικούς χώρους για τυφλά και κωφά άτομα(Για άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).
  2. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής - Πολυμέσα / Web designer - developper / video games. (Για άτομα με προβλήματα ακοής).
  3. Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών-πρακτικών. (Για άτομα με προβλήματα όρασης).
  4. Βοηθός Φυσικοθεραπείας. (Για άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής).
Τα Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής θα λειτουργήσουν στην Αθήνα στο Συγκρότημα ΤΕΕ Κωφών και Βαρήκοων στην Αγία Παρασκευή (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή) και στη Θεσσαλονίκη στο Συγκρότημα ΤΕΕ Α’Βαθμίδος (Γεωργικής Σχολής 95)."
Ευχόμαστε και άλλες τέτοιες κινήσεις και για άτομα με άλλες δυσκολίες... Προς το παρόν καλή πρόοδο σε αυτούς που θα συμμετάσχουν στα ανωτέρω Δημόσια ΙΕΚ!
(Πηγή: http://www.noesi.gr/post/xekina-pilotiki-leitoyrgia-ton-dimosion-iek-gia-amea#sthash.dAig1aa7.dpuf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...