Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Ενδοοικογενειακή βία: "Μην την αφήσεις να πάει τόσο μακριά..."


Το παρακάτω βίντεο αποτελεί ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία και το οποίο προβλήθηκε στη τηλεόραση της Ελβετίας. Το μήνυμα είναι "ηχηρό"... η μικρή Lea προσπαθεί να μοιάσει στη μητέρα της, φοράει τα ρούχα της μαμάς της, τα παπούτσια της και βάφεται όπως εκείνη. Όλα φυσιολογικά μέχρι εκείνη τη στιγμή που εμφανίζεται το βαμμένο πρόσωπο της μικρής... η ζωγραφισμένη μελανιά αποκαλύπτει το πως τα θύματα στην ενδοοικογενειακή βία είναι περισσότερα από αυτά που νομίζουμε...


 

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, οι γυναίκες που ζουν κάτω από συνθήκες βίας συνήθως σιωπούν, κλείνονται στον εαυτό τους, χάνουν τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθησή τους, η αυτοεκτίμησή τους μειώνεται, αισθάνονται παγιδευμένες και συχνά παρουσιάζουν συμπτώματα μελαγχολίας και κατάθλιψης. Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των γυναικών θεωρούν τον εαυτό τους υπαίτιο για ότι τους συμβαίνει.

Ακόμα, με βάση τα τελευταία στοιχεία της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας στην Ελλάδα υπάρχει άνοδος της βίας (σε όλες τις μορφές της, όπως σωματικής, σεξουαλικής ή λεκτικής), καθώς βρίσκεται πλέον σε ποσοστό 47%. Συγκεκριμένα, σε υψηλά επίπεδα κινείται η λεκτική βία με ποσοστό 72%, ο οικονομικός εκβιασμός σε ποσοστό 59% και η σεξουαλική ταπείνωση σε ποσοστό 55%. 

Καταλήγοντας, θα υπενθυμίσουμε το μήνυμα του ανωτέρω επιτυχημένου, κατά την άποψη μας, βίντεο  "Η ενδοοικογενειακή βία σπάνια έχει μόνο ένα θύμα...Μην την αφήσεις να πάει τόσο μακριά" 
 
(πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=402533 & http://www.newsbeast.gr//world/arthro/635332/i-endooikogeneiaki-via-spania-ehei-ena-mono-thuma/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...