Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Χρόνια Πολλά στις "Ειδικά" Υπέροχες Μαμάδες!!!

Σήμερα  γιορτάζουν όλες οι μητέρες του κόσμου...
Ένα ιδιαίτερο Χρόνια Πολλά όμως πρέπει να δοθεί σε όλες αυτές τις μανούλες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες... 

Ας κλεισουμε τα μάτια και να αναλογιστούμε το κουράγιο και την προσπάθεια αυτών των μαμάδων, οι οποίες δίνουν τόση απλόχερη αγάπη στα παιδιά τους και παλεύουν τόσο με όλες τις αντιξόοτητες...Αυτές οι μαμάδες κάνουν τα πάντα, όπως κάθε μαμά σύν κατι παραπάνω...
Υπάρχουν μαμάδες που από τους πρώτους μήνες μένουν ξάγρυπνες και αυτό επεκτείνεται για πολλά χρόνια ακόμα...
Υπάρχουν μαμάδες που γίνονται ειδικοί στις διαγνώσεις των παιδιών τους, στα προγράμματα αντιμετώπισης των δυσκολιών τους και στα εκπαιδευτικά τους πλάνα. 
Μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα ατελείωτα ραντεβού με τους ειδικούς και τις ατέρμονες συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς. Έχουν μάθει ένα εκπληκτικό λεξιλόγιο με όλες τις επιστημονικές ορολογίες, τις εκπαιδευτικές μεθόδους και κώδικες επικοινωνίας με όλους τους διαφορετικούς ειδικούς που ανά καιρούς αναλαμβάνουν τα παιδιά τους. 
Πολύπλοκα προγράμματα και ρουτίνες, ειδικοί τρόποι διαχείρησης των δυσκολιών των παιδιών τους έχει γίνει η δεύτερη φύση τους. 
Εκείνες οι μαμάδες που έχουν παιδιά με ειδικές δίαιτες γνωρίζουν πως να αναγνωρίζουν τα "επικίνδυνα" συστατικά σε ένα φαγητό από χιλιόμετρα μακρυά. 
Εκείνες οι μαμάδες που έχουν παιδιά με προκλητικές συμπεριφορές μπορούν να διαχειριστούν μια έκρηξη θυμού του παιδιού τους, καθώς παλέυουν να ανταποκριθούν και με τις υπόλοιπες οικιακές δουλειές. 
Πολλές έχουν ακόμα την ενέργεια να οργανώνουν ομάδες υποστήριξης, να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε διάφορες δραστηριότητες, να "τρέχουν" από σεμινάριο σε σεμινάριο για να ενημερωθούν και ακόμα περισσότερο να παλεύουν με νύχια και με δόντια για τα δικαιώματα των παιδιών τους. 
Αυτή τη δύναμη ψυχής και την ολοκληρωτική αφοσίωση αυτών των απίθανων μαμάδων οφείλουμε να γιορτάσουμε σήμερα...χωρίς αυτές τα πράγματα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα ήταν πολύ πολύ δύσκολα!

υστ. εξαιρετικά αφιερωμένο στις καταπληκτικές μαμάδες των μαθητών μου ...;-)

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...