Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

"Light up in Blue for Autism": Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Η 2 Απριλίου αφιερώνεται παγκοσμίως για 6η συνεχόμενη φορά ως η μέρα ευαισθητοποίησης για το φάσμα του Αυτισμού!
Το διεθνές μήνυμα αυτής της ημέρας είναι το "Light up in blue for Autism"...Το 2011 στο Rio Branco, μητέρες αυτιστικών παιδιών φώτισαν με μύρια μπλέ φωτάκια το Palacio Rio Branco. Προς τιμή αυτής της ημέρας, πολλά κτήρια ανά τον κόσμο έχουν φωτιστεί με μπλέ φώτα για να δείξουν σε όλο τον κόσμο πως οι άνθρωποι είναι ενωμένοι για την επίτευξη της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το φάσμα του αυτισμού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πως διάφορα κτήρια έχουν "φωτιστεί μπλέ" ενισχύοντας το σκοπό ενημέρωσης για αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή..http://www.lightitupblue.org/
 

Ολοκληρώνοντας θα αναφέρουμε το μύνημα της γενικής γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon : "Αυτή η παγκόσμια προσοχή είναι σημαντική για να οδηγήσουμε τον κόσμο μακρυά από το στιγματισμό, την έλλειψη ενημέρωσης και τις μη οργανωμένες δομές υποστήριξης. Τώρα ήρθε η ώρα να εργαστούμε περισσότερο για την επίτευξη μιας πιο "ενσωματωμένης" κοινωνίας, επισημαίνοντας τα ταλέντα των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα καθώς και να βεβαιώσουμε ότι θα υπάρξουν οι ευκαιρίες για αυτά ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους" (https://www.un.org/en/events/autismday/)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...