Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

«Στυλό Μάθησης»: Η τεχνολογία «νικάει» τη δυσορθογραφια;;;

Μια νέα εφεύρεση πρόκειται να διευκολύνει τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ορθογραφία των λέξεων! 

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός Φαλκ Βόλσκι και η εταιρεία του Lernstift δημιούργησαν αυτό το στυλό, το οποίο δονείται όταν αυτός που το κρατά πρόκειται να κάνει ορθογραφικό λάθος .
Ο  Βόλσκι  το εμπνεύστηκε καθώς διάβαζε τα παιδιά του, ειδικά κατά τη διάρκεια που υπαγόρευε την ορθογραφία.«Όταν διαπίστωνα ότι πήγαιναν να γράψουν λάθος μια λέξη, τους έλεγα: “μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε”» λέει ο Βόλσκι, που σκέφτηκε: «Δεν θα ήταν πολύ ωραίο να υπήρχε ένα στυλό που να σου λέει αυτή ακριβώς τη φράση, πριν κάνεις το λάθος;».
Και έτσι η επιθυμία του Βόλσκι σε λίγους μήνες θα γίνει πραγματικότητα… 
Το ψηφιακό στυλό δεν παρέχει απλώς την απάντηση, αλλά σου επισείει  την προσοχή  υπενθυμίζοντας σου ότι κάτι δεν είναι σωστό και πρέπει να το ξανασκεφτείς. Πώς όμως το κάνει αυτό; 

Το στυλό αυτό περιέχει ένα πολυλεξικό και υψηλής τεχνολογίας αισθητήρες, οι οποίοι αναγνωρίζουν την πρόθεση να γραφεί το λάθος γράμμα στη λέξη που ολοκληρώνεται. Ακόμα, το στυλό έχει δύο ρυθμίσεις:

·        την καλλιγραφική ρύθμιση, όπου το στυλό δονείται μία φορά αν ένα γράμμα είναι γραμμένο λάθος ή δυσανάγνωστα.

·        Την ορθογραφική ρύθμιση, όπου το στυλό δονείται μια φορά όταν η λέξη γράφεται ανορθόγραφα και δύο φορές όταν υπάρχουν γραμματικά λάθη στην πρόταση.

Η ιστοσελίδα της Lernstift, εταιρεία παραγωγής του στυλό μας πληροφορεί ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 και το κόστος του θα είναι 100 ευρώ περίπου.

Πραγματικά, αν η πρακτική εφαρμογή του στυλό αποδείξει ότι αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τα άτομα που παρουσιάζουν δυσκολίες στην ορθογραφία, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσορθογραφία και όχι μόνο...Ας ελπίσουμε λοιπόν στη γρήγορη και αποτελεσματική έξοδο του στυλό στην αγορά...


(http://www.lernstift.com/index_en.html#.US-xczePKaw & http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=343075)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...