Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Νέος πίνακας Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων

Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκα τόσο από το Διευθυντή του Γυμνασίου, όσο και από τους διευθυντές των ΕΠΑΛ που εργάζομαι φέτος, ότι ήρθε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο νέος πίνακας των πιστοποιημένων Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων.  
Στον πίνακα αυτό, οι γονείς των παιδιών που επιθυμούν αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους μπορούν να αναζητήσουν τον κατάλληλο  για αυτούς, ανάλογα με την περιοχή που διαμένουν και τους εξυπηρετεί, δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο. 
(Σε προηγούμενη ανάρτηση έχουμε αναλύσει τι ακριβώς συνιστούν τα προαναφερόμενα κέντρα και που υπάγονται.: http://perieidikisagwgis.blogspot.gr/2010/09/blog-post_4858.html)

Σε πρώτη ανάγνωση, ο νέος αυτός πίνακας τονίζει την ύπαρξη ή όχι των ειδικών παιδαγωγών και μάλιστα τις αναλυτικές ειδικές σπουδές αυτών! Το αξιοπρόσεκτο,  είναι ότι για άλλη μια φορά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν εκπροσωπείται από αντίστοιχο Ειδικό Παιδαγωγό σχεδόν σε κανένα κέντρο (εκτός από το Γεννηματά στην Αθήνα και το τμήμα του Ειδικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης)...τα λόγια επ'αυτού είναι περιττά.

Παρακάτω σας παραθέτω το προαναφερθέντα πίνακα προς δική σας πληροφόρηση, όπως το εντοπίσα ηλεκτρονικά από τη Σχολική μας Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ.Χιουρέα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...