Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

«Μουσείο Συναισθημάτων»: μια ενδιαφέρουσα ιδέα για δημιουργική εκμάθηση των συναισθημάτων στα παιδιά με σύνδρομο Άσπεργκερ.Το "Μουσείο συναισθημάτων", το οποίο εδράζεται στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί μια υπέροχη ιδέα για μια κυριακάτικη βόλτα του γονέα με το παιδί του και όχι μόνο!

Πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσείο, το οποίο συνδυάζει το παιχνίδι-παραμύθια με την παρουσίαση των εκθεμάτων του. Ο στόχος του είναι να «ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν  τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη». Το μουσείο πραγματοποιήθηκε χάρις στην πρωτοβουλία της Ε.Σοφιανοπούλου και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2006. Ανήκει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και είναι μέλος διεθνούς συμβουλίου παιδικών μουσείων.
Σημαντικό είναι να αναφέρω ότι το μουσείο περιέχει επιπλέον Διαδραστικές Εκθέσεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία τελούνται καθημερινά για σχολικές και άλλες ομάδες. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από 4 έως 12 χρονών με η συνοδεία ενηλίκων.

εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες
Μόλις εντόπισα το συγκεκριμένο μουσείο πραγματικά ενθουσιάστηκα καθώς σκέφτηκα ότι πολλοί μαθητές μου με σύνδρομο Άσπεργκερ θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν στην κατανόηση των συναισθημάτων όχι μόνο χωρίς να διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα παιδιά , αλλά και έχοντας τη δυνατότητα μέσω των παιχνιδιών και την αφήγηση των παραμυθιών να έρθουν σε επαφή με το δύσκολο για αυτούς  χώρο των συναισθημάτων σε ένα πολύχρωμο και χαρούμενο περιβάλλον έξω από τις σχολικές τάξεις και το δωμάτιο τους! Με αυτό τον τρόπο το κέρδος είναι διπλό καθώς  η εκμάθηση των συναισθημάτων τελείται με δημιουργικό τρόπο  και το παιδί με αυτισμό κοινωνικοποιείται μέσω της συμμετοχής του στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του μουσείου.
Επισκεφτείτε λοιπόν το Μουσείο των Συναισθημάτων και ανακαλύψτε ευχάριστα τον όμορφο κόσμο των συναισθημάτων !!!!!

Για περισσότερες λεπτομέρειες σας παραθέτω το σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Μουσείο Συναισθημάτων : http://mce.gr/page.asp?pid=1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...