Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

«Η Πόλη που θα ήθελα να Ζω»:Βραβείο Ειδικού Σχολείου Μαρασλείου


“Σε μια ζεστή τελετή στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε η απονομή του Βραβείου Ειδικού Σχολείου στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Μαράσλειο) για το εικαστικό έργο με το οποίο συμμετείχε.
Οι μαθητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό με θέμα «Η Πόλη που θα ήθελα να Ζω» με 6 ομαδικά έργα ζωγραφικής και μικτής τεχνικής (φωτογραφία, κολλάζ, χρώμα), μέρος των οποίων επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός-ζωγράφος Ερμιόνη Δελή που συνεργάστηκε με το Μαράσλειο ειδικό σχολείο στο πλαίσιο προγράμματος δημιουργικής δράσης.
Η φύση, το παιχνίδι, το χρώμα και το φως ήταν τα κυριαρχα στοιχεία των έργων των μαθητών, μέσα από τα οποία  εξέφρασαν τις επιθυμίες τους, αποτύπωσαν τα οράματά τους και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την Πόλη που θα ήθελαν να ζουν.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα και το Ελληνογαλλικό Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις-Les Rencontres de la Terre  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Αθηναίων και το βραβείο συνοδεύθηκε με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του σχολείου.     
Ένα από τα έξι ομαδικά έργα ζωγραφικής και μικτής τεχνικής!
 Εκτός από ζωγράφοι, οι μαθητές του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Μαράσλειο) έγιναν για λίγο και μικροί πρωταγωνιστές, παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη και χαρούμενη παράσταση με τίτλο «Μαγικές περιπέτειες στο δάσος» στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησής τους μέσα από τα καινοτόμα προγράμματα εργασίας και συνεργασίας όπως αυτά παρουσιάστηκαν.
Μουσικές και χρώματα, χοροί και πάνω από όλα… δυνατά παιδικά χαμόγελα έδωσαν ένα μάθημα σε όλους μας που ησυχάζουμε στα «δεδομένα» μας και πολλές φορές ξεχνάμε τι σημαίνει αληθινός αγώνας για τη Ζωή!
Επίσης, οι πρωταγωνιστές χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από μαθητές των γενικών σχολείων του Μαρασλείου καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών από το Ειδικό Σχολείο Καισαριανής, μια ιδιαίτερα συγκινητική παρουσία!”

Στην Ελλάδα της γενικότερης κρίσης τέτοιες στιγμές πραγματικά μας δίνουν τεράστια δύναμη για το μέλλον. Συγχαρητήρια στο Ειδικό Σχολείο του Μαρασλείου… ειλικρινά ως εκπαιδευτικός που ασχολείται (αλλά και πραγματικά λατρεύει) με παιδιά με ειδικές ανάγκες , δεν έχω παρά να συγκινηθώ και συνάμα να θαυμάσω τις προσπάθειες των γλυκών μαθητών...

2 σχόλια:

  1. Γεια σας! Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα το blog σας. Είμαι κι εγώ ειδική παιδαγωγός. Κάνετε υπέροχη δουλειά, συνεχίστε έτσι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ιωάννα! Σε ευχαριστούμε πολύ. Είναι όμορφο και συνάμα ενθαρρυντικό να λαμβάνεις καλά λόγια από συναδέλφους! Aνταποδίδουμε και για το δικό σου blog, στο οποίο είμαστε ήδη αναγνώστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...