Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΥ!!!Τους περασμένους μήνες  δραστηριοποιηθήκαμε στην ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων και επαγγελματιών υγείας σχετικά με  τη Διάσπαση Προσοχής & Υπερκινητικότητας  (ΔΕΠΥ). Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ «ADHD Hellas» διοργανώθηκαν ημερίδες ενημέρωσης, στις οποίες τόσο εγώ, όσο και η κ.Τσεκούρα, συμμετείχαμε ενεργά μέσω ομιλιών.

Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου 2012 διοργανώθηκε ενημέρωση εκπαιδευτικών των 76ο & 138ο Δημοτικών Σχολείων Αθηνών. Στην παρούσα ενημέρωση η κ.Τσεκούρα, ως ειδική παιδαγωγός/φιλόλογος παρουσίασε τους τρόπους αντιμετώπισης της ΔΕΠΥ στο σχολικό περιβάλλον. Κρίνοντας από τη ζωηρή συμμετοχή των εκπαιδευτικών η ομιλία ήταν άκρως επιτυχής. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της ημερίδας ήταν η κ.Σοφία Αρώνη-Βουρνά  (Υφηγήτρια Παιδιατρικής & Πρόεδρος του ADHD Hellas) και ο κ.Γιάννης Χατζηπαντελής (παιδοψυχολόγος).


Επιπρόσθετα, στις 29 Απριλίου 2012 τελέστηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Περιστερίου ΚΥΒΕ, η οποία απευθυνόταν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε τη «Διάσπαση Προσοχής και Υπερκινητικότητας στο σχολείο και την οικογένεια». 
Η υποφαινόμενη (Σκαναβή Εύα) , ως ειδική παιδαγωγός/φιλόλογος παρουσίασε το κομμάτι της εκδήλωσης που αφορούσε τους εκπαιδευτικούς.          Ο τίτλος της ομιλίας ήταν ο εξής: «Τεχνικές Διαχείρισης Μαθητών με ΔΕΠΥ».Οι υπόλοιποι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η  κ.ΣοφίαΑρώνη-Βουρνά  (Υφηγήτρια Παιδιατρικής & Πρόεδρος του ADHD Hellas), κ. Εύη Κολιαδήμα (Κοινωνική Λειτουργός), η κ.Τερψιχόρη Κόρπα (Παιδοψυχίατρος & Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ), η κ.Έφη Μπάρλου (Παιδοψυχίατρος). Για άλλη μια φορά, η εκδήλωση κρίθηκε επιτυχής χάρις στην ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων.


Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε
 το «ADHD Hellas» για την εμπιστοσύνη που μας επέδειξε.
 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 
σωματείο ανατρέξετε
 στους εξής συνδέσμους: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...