Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Το bullying δεν είναι παιχνίδι....

Στο παρακάτω βίντεο ένα παιδί 13 χρονών καταθέτει την προσωπική του εμπειρία απο τον σχολικό εκφοβισμό που δέχεται καθημερινά τα τελευταία 7 χρονια.
 Δεν μιλάει...αλλά  κάθε λέξη στις κάρτες του είναι χαστούκι, κάθε έκφραση στο πρόσωπο του γροθιά στο στομάχι.
Μέχρι τη μέση του βίντεο θα έχετε διπλωθεί στα δύο απο τον πόνο...
Θα νιώσετε οτι ο Τζόνας έχει ανάγκη την προστασία σας. Δεν ισχύει. "Δεν θα πάω πουθενά γιατί είμαι πιο ΔΥΝΑΤΟΣ απο το να το κάνω και έχω ένα εκατομμύριο λόγους να μείνω εδω'!!!


4 σχόλια:

 1. το πρόβλημα της σχολικής βίας, αλλά και η αντιμετώπισης της ομοφυλοφιλίας πολύ σοβαρά.
  Όμορφο βιντεάκι. Συμπτωματικά έχω μια ομιλία την αλλη εβδομάδα για τη σχολική βία και ίσως το χρησιμοποιήσω.
  Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχετε απόλυτο δίκιο, ειδικά τα τελευταία χρόνια η επιθετικότητα και ο εκφοβισμός στα σχολεία έχει ενταθεί. Ακριβώς για το λόγο αυτό έχουμε αφιερώσει πολλές αναρτήσεις μας στο σχολικό εκφοβισμό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σας άρεσε το βιντεάκι που αναρτήσαμε! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομιλία σας και θα ήταν τιμή μας- αν το επιθυμείτε και εσείς- να φιλοξενήσουμε στο ιστολόγιο μας μια περίληψη της από εσάς. Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η τιμη θα ειναι δικη μου
  σας ευχαριστω

  Το Κεντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ στο οποίο εργάζομαι κατανοώντας το πρόβλημα, έχουμε δημιουργησει τα τελευταια 4 χρόνια ολόκληρο εκπαιδευτικό υλικό Αγωγής Υγείας με τίτλο "Νοιώθω ασφαλής στο σχολείο".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την περίληψη της εισήγησης σας και όποια άλλη άποψη ή πληροφορία θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας! Ευχόμαστε οι προσπάθειες σας και αφοσίωση σας στο συγκεκριμένο τομέα να καρποφορήσουν για ένα "νέο" σχολείο που θα προσφέρει πάνω από όλα ασφάλεια και ζεστασιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...