Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Αυτισμός και νευρώνεςΟ αυτισμός είναι μια διαταραχή που επηρεάζει όλα τα στάδια ανάπτυξης του ατόμου. Ακόμη και στις μέρες μας οι αιτίες που τον προκαλούν αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος των αυτιστικών ατόμων παραμένει άλυτο αίνιγμα για τους επιστήμονες.
Η παρακάτω έρευνα διενεργήθηκε από την ομάδα του  Dr. Eric Courchesne, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και καταδεικνύει οτι ο εγκέφαλος των παιδιών με αυτισμό έχει περισσότερους νευρώνες και μεγαλύτερο βάρος απο αυτόν των φυσιολογικών παιδιών.


"Νέα έρευνα συνδέει τον αυτισμό με υπερανάπτυξη των κυττάρων στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για υψηλότερης βαθμίδας λειτουργίες, όπως επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη.
Ερευνητές εξέτασαν τον εγκέφαλο 7 παιδιών με αυτισμό και 6 παιδιών χωρίς, τα οποία είχαν πεθάνει από πνιγμό ή άλλα αίτια μεταξύ 2 και 16 ετών. Ανακάλυψαν ότι τα παιδιά με αυτισμό είχαν 67% περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα στον προμετωπιαίο φλοιό.
Εκτός από το ότι είχαν περισσότερους νευρώνες, περίπου 1,9 δισ. έναντι περίπου 1,2 δισ. για τα παιδιά της ομάδας ελέγχου, ο εγκέφαλος των παιδιών με αυτισμό ζύγιζε περισσότερο.
Ο ερευνητής Dr. Eric Courchesne, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ότι η έρευνα είναι μικρή με μεγάλη επίπτωση. Οι επιπλέον νευρώνες σημαίνουν τεράστια αύξηση στις δυνητικές συνάψεις και πιθανόν λανθασμένη ‘καλωδίωση’ που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη φυσιολογική λειτουργία.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of the American Medical Association’, φαίνεται να αντιτίθεται στην πεποίθηση ότι ο αυτισμός είναι το αποτέλεσμα εμβολίων που χορηγήθηκαν στα πρώτα χρόνια ζωής. Η Dr. Lizbeth Romanski, από το Πανεπιτήμιο Rochester, δήλωσε ότι οι νευρώνες δημιουργούνται το δεύτερο τρίμηνο.
Καθώς οι επιπλέον νευρώνες μπορούν να μετρηθούν με απεικονιστική εξέταση εγκεφάλου, η νέα έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους τρόπους να αποσαφηνιστεί μια διάγνωση αυτισμού. Επί του παρόντος, η πάθηση διαγιγνώσκεται με βάση συμπτώματα και συμπεριφορές.
Στο μεσοδιάστημα, οι γονείς που ανησυχούν θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για ανησυχητικά συμπτώματα. Προβλήματα με το λόγο συγκεκριμένα.
Εκτός από προβλήματα επικοινωνίας, ο αυτισμός μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική επαφή, την εξυπνάδα και τη συμπεριφορά. Επηρεάζει περίπου 1 στα 110 παιδιά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...