Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

"See The Music": Όταν ο ήχος γίνεται εικόνα και οι στίχοι «νοήματα»


ΚYΡΙΑΚΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (Κτήριο οδού Πειραιώς)
Είσοδος Ελεύθερη

Το «See The Music» επιχειρεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα να φέρει κοντά δύο φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους –τον κόσμο των ακουόντων και τον κόσμο των Κωφών– διοργανώνοντας μία συναυλία για ανθρώπους που χρησιμοποιούν διαφορετική γλώσσα, αλλά έχουν κοινή αγάπη για τη μουσική.

Την αυλαία την ανοίγει ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Κ. Βήτα, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του μέσα από την πολυετή πορεία του στους δρόμους της μουσικής και της ποίησης. Ταυτόχρονα στη σκηνή θα βρίσκεται η Σοφία Ρομπόλη, επαγγελματίας διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η οποία θα αποδίδει σε ζωντανό χρόνο τη μουσική και τους στίχους του στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ ηθοποιοί του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος θα πλαισιώσουν τη διερμηνεία, δημιουργώντας μέσω της κίνησης και της έκφρασής τους «μουσικές» εικόνες, μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο στο κοινό τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία υποβάλλουν τον ακροατή η μουσική και οι στίχοι του Κ. Βήτα.
Στη συνέχεια κάνει την εμφάνισή του ο διεθνώς καταξιωμένος Κωφός hip-hop μουσικός από τη Φινλανδία Signmark, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο άλμπουμ, παγκόσμιες περιοδείες και το βραβείο «Outstanding Young Person of the World» (2009).

Ο Signmark «τραγουδά» το στίχο στην Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα, ενώ μαζί του βρίσκεται πάντα ο hip-hop μουσικός Brandon –ως φωνή του Signmark–, ερμηνεύοντας τους στίχους για το κοινό που ακούει.

Το αποτέλεσμα... ένα μοναδικό, πρωτοποριακό οπτικοακουστικό σόου!

Το τέλος της βραδιάς αποτελεί ακόμα μία έκπληξη, καθώς η ομάδα Quilombo, με μία 12μελή μπάντα κρουστών, αναμειγνύεται με το κοινό και δίνει το ρυθμό για το απόλυτο εορταστικό φινάλε του «See The Music»! Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), τον επίσημα αναγνωρισμένο κοινωνικό εταίρο της Ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα Κωφών και Βαρήκοων ατόμων, σε συνεργασία με την Επιτροπή Νεολαίας της ΟΜΚΕ.
Σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού θα βρίσκονται διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.
Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε μέρος της μαγικής δουλειάς του Signmark:


(Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις εξής ιστοσελίδες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...