Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

«Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών»

Από το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η σημερινή μέρα (4 Ιουνίου) καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών» (International Day of Innocent Children Victims of Aggression).Ο σκοπός αυτής της μέρας είναι να ενημερωθούμε για το γεγονός ότι πολλά παιδιά από όλο τον κόσμο υποφέρουν, καθώς καθίσταντο θύματα φυσικής, ψυχικής και συναισθηματικής κακοποίησης. Αυτή η μέρα επιβεβαιώνει ότι τα Ενωμένα Έθνη είναι αφοσιωμένα στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Αφορμή για την καθιέρωση της 4ης Ιουνίου υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.


Τα νούμερα κακοποίησης παιδιών που λαμβάνουμε από στατιστικές των Ενωμένων Εθνών είναι ιδιαιτέρως τρομακτικά:


• Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά έχουν σκοτωθεί από πολεμικές διαμάχες τα τελευταία 20 χρόνια.


• Περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά προσφύγων έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης


• Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική περιοχή περίπου 80 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν ετησίως, εξαιτίας ενδοοικογενειακής βίας.


Συνολικά θα λέγαμε, ότι η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί την εναρκτήριο οδό όχι μόνο για τη παγκόσμια συνειδητοποίηση των οργανισμών και των ατόμων αναφορικά με τις επιπτώσεις αυτής της τερατώδους κακοποίησης των απροστάτευτων παιδιών, αλλά και την αναγκαιότητα της άμεσης δράσης για την προστασία των παιδικών δικαιωμάτων.

πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...