Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

12χρονος με σύνδρομο Άσπεργκερ αμφισβητεί τη θεωρία της σχετικότητας!

Η περίφημη θεωρία της σχετικότητας, πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η σύγχρονη φυσική επιστήμη, πιθανόν να είναι λάθος. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύει ο Αμερικανός Jacob Barnett, στην ηλικία των 12 ετών, αφού χρειάζεται λίγες εξισώσεις ακόμη για να καταρρίψει ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!!!

o Jacob Barnett
Ο μικρός Jacob έχει δείκτη ευφυΐας παραπάνω από το μέσο φυσιολογικό (περίπου 170!) και ξεκίνησε να εξηγεί τη διευρυμένη θεωρία του περί σχετικότητας στη μητέρα του, Kristine, η οποία του ζήτησε να τα ξαναπεί αργά ενώ η ίδια τον μαγνητοσκοπούσε. Στη συνέχεια εκείνη ανάρτησε το βίντεο στο YouTube!!
Καθηγητές από το Ινστιτούτο Προχωρημένων Ερευνών του Πρίνστον, επιβεβαιώνουν ότι ο 12χρονος βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να φέρει επανάσταση στη φυσική. Προς το παρόν, ενθαρρύνουν τον Barnett να συνεχίσει να κάνει αυτό που του αρέσει - να εξηγεί τους υπολογισμούς του γράφοντας με μαρκαδόρο στα τζάμια των παραθύρων του σπιτιού του.
O ίδιος δηλώνει ότι: «Είμαι εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον του στη φυσική και το εύρος των γνώσεών του μέχρι στιγμής», έγραψε σε e-mail του προς την οικογένεια ο καθηγητής του Πρίνστον, Scott Tremaine. «Η θεωρία πάνω στην οποία εργάζεται, εμπλέκει μερικά από τα δυσκολότερα προβλήματα στην αστροφυσική και τη θεωρητική φυσική». Και συνεχίζει: «Όποιος τα λύσει μπαίνει στη σειρά για βραβείο Νόμπελ»...«Ακόμη εργάζομαι πάνω σ’ αυτό», διευκρίνισε. «Έχω μια ιδέα, αλλά… ακόμη δουλεύω τις λεπτομέρειες».

Οι γονείς του Barnett ήξεραν από νωρίς ότι ο γιος τους ήταν διαφορετικός, αφού έφτασε δύο ετών προτού μιλήσει. Διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ και πίστεψαν ότι πιθανόν το παιδί τους να αντιμετώπιζε προβλήματα στο σχολείο. Οι προβλέψεις τους διαψεύστηκαν όταν άρχισε να συνθέτει παζλ των 5.000 κομματιών στην ηλικία των τριών. Ο Jake έμαθε μόνος του μέσα σε δύο εβδομάδες λογισμό, άλγεβρα και γεωμετρία, ενώ θυμάται μέχρι και τα πρώτα 200 δεκαδικά ψηφία του αριθμού «π». Από τα οχτώ του παρακολουθεί πανεπιστημιακού επιπέδου μαθήματα αστροφυσικής. Πρόσφατα, ο Barnett προσελήφθη ως ερευνητής από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα!!!


Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το πόσο μπορεί να μας καθηλώσει - εντυπωσιάσει το ταλεντο αυτής  της αναπτυξιακής διαταραχής, που ονομάζεται σύνδρομο Άσπεργκερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...