Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση & Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων


«Οι νέες τεχνολογίες δίνουν νέες δυνατότητες και μορφές στα ΜΜΕ, τους εκδοτικούς οίκους και κυρίως στην εκπαίδευση και αυτό είναι το θέμα στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00- 21:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) με τίτλο:
«Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων»
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από: «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι: Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο των πολιτών» και στο δεύτερο μέρος θα τελεστεί πολυμεσική παρουσίαση του ακουστικού βιβλίου «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» του Όμηρου Αβραμίδη.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη βραδιά που στόχο έχει να παρουσιάσει τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, ώστε η πληροφόρηση, η μόρφωση αλλά και η ψυχαγωγία να αποτελέσουν κοινά αγαθά. του συνόλου των πολιτών. Όλα αυτά συμβαίνουν τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και μέσα από μια ευχάριστη καλλιτεχνική παρουσίαση ενός ακουστικού βιβλίου, για τον σχεδιασμό του οποίου χρησιμοποιήθηκαν πολλοί από τους κανόνες του Design for All (DfA).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 9469631 και 632. Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ, όπως και όλες οι ενημερωτικές πληροφορίες της εκδήλωσης. Το ενημερωτικό υλικό θα υπάρχει σε έντυπη, σε ηχητική μορφή και γραφή Braille και θα είναι διαθέσιμο μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Έχει προβλεφθεί διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.
(για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://news.disabled.gr/?p=38499#more-38499)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...