Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Μεσσηνίας


Επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα σας παραθέτουμε - με μια μικρή καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας- την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Στην εκδήλωση αυτή μαθητές των σχολείων της πόλης επισκέφθηκαν το χώρο του ΚΑΦΚΑ προκειμένου να γνωρίσουν απο κοντά τους ενήλικες με ειδικές ανάγκες που φιλοξενεί το κέντρο. Έτσι ενδυναμώνονται οι σχέσεις των μελών της κοινωνίας και παραμερίζεται ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις που υπάρχουν για την αναπηρία.

 Παρακαλούμε θερμά όποιος αναγνώστης μας είναι ενήμερος για παρόμοιες εκδηλώσεις στην επαρχία να μας ενημερώσει. Ευχαριστούμε!

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και σαν αντικείμενο της είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί. Η κοινωνική υπηρεσία όπου ήταν και η διοργανωτής της όλης εκδήλωσης τα είχε όλα έτοιμα προκείμενου να υποδεχτούν τα παιδιά και τους συνοδούς δασκάλους τους. Πάνω από 250 παιδιά παρευρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης από όλα τα σχολεία της πόλης κάνοντας τους διοργανωτές να προβάλουν δυο φορές την ταινία μικρού μήκους.
Κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ ........

σπουδαία εκδήλωση από την οποία ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Παγάνης έμεινε εντυπωσιασμένος.
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ οι υπάλληλοι του ΚΑΦΚΑ κέρασαν τα παιδιά γλυκά και πορτοκαλάδα.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί του ΚΑΦΚΑ κ.κ. Μωράκου και Τσαμούρη μίλησαν για την εκδήλωση, ενώ ξεχωριστή αναφορά με το τι θα μπορούσε να πει ένα παιδί, έκανε η εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Δήμητρα Τσεκούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...