Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

'Αρθρο: "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ"

Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες έχουμε ενεργά εντάξει στην εκπαίδευση μας τη γνώση των ξένων γλωσσών. Οι γονείς από σχετικά μικρές ηλικίες των παιδιών τους αγωνιούν σχετικά με την εκμάθηση μιας δεύτερης ή ακόμα και τρίτης ξένης γλώσσας. Από προσωπική εμπειρία, θα έλεγα ότι σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως π.χ την Ισπανία ή Ιταλία, η χώρα μας διαθέτει άτομα που γνωρίζουν αρκετές ξένες γλώσσες και συνάμα μπορούν να ανταποκριθούν γλωσσικά σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης.

Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται στη δίγλωσση εκπαίδευση των παιδιών, με σκοπό να παράσχει ένα ερέθισμα για περισσότερη ενασχόληση με το θέμα . Ο τίτλος είναι "Τα παιδιά ανάμεσα σε δύο γλώσσες" και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Μεγαλώνω το Παιδί μου" (τεύχος Μαρτίου 2007). 

Εξάλλου, όπως αναφέρω και στο άρθρο "το παιδί που κατέχει 2 γλώσσες θα πρέπει να κατανοηθεί, ότι δεν τις μαθαίνει μονάχα γιατί θα του προσδώσουν το κλειδί για κοινωνική και οικονομική  κινητικότητα...αλλά γιατί η γνώση τους είναι ένα ανοιχτό παράθυρο για τον κόσμο, για τη θέαση νέων οριζόντων, ώστε να είναι επανδρωμένο για τις προκλήσεις που αναμένονται"

ΑΡΘΡΟ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ"Θα πρέπει να ευχαριστήσω την κ. Μουχταροπούλου 
(Υπεύθυνη του Συντονισμού ύλης)
 για την πρόταση της να συντάξω το παραπάνω άρθρο
 στο περιοδικό "Mεγαλώνω το Παιδί μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...