Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

«Ποια είναι η εικόνα του χειμώνα; Πώς ένα φερμουάρ «ξυπνά» τη φαντασία; Πώς θα φτιάξουμε το δικό μας ημερολόγιο; Τι είναι τα ρομπότ; Πώς μετράμε τη θερμοκρασία; Μέσα από το παιχνίδι και τις δραστηριότητες τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά μέσα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που διοργανώνονται αυτήν την εβδομάδα στο Παιδικό Μουσείο. 

Ανάλογα με την ηλικία οι δραστηριότητες είναι οι εξής:

Παιδιά 3-6 ετών

Τρίτη 4 Ιανουαρίου, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου & Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011: «Η φύση κοιμάται»
Τα παιδιά χρησιμοποιούν απαλά υλικά όπως βαμβάκι, τσόχα, μαλακά χαρτιά και άλλα και δημιουργούν μια εικόνα του Χειμώνα. Αποτυπώνουν με την τεχνική του κολάζ, μέσα από τη δική τους ματιά τη φύση, τα σπίτια, την πόλη τους.

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, «Τα ζώα του Χειμώνα»
Στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, υπάρχουν ορισμένα που αποτελούν μοναδική πηγή έμπνευσης. Ένα από αυτά είναι το φερμουάρ. Το φερμουάρ στα χέρια των παιδιών γίνεται δόντια κροκόδειλου, στόμα φάλαινας, φίδι και ότι άλλο φανταστούν. Συμπληρώνουν το κολάζ τους με άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και δημιουργούν μια ξεχωριστή σύνθεση.

Παιδιά 6-12 ετών

Τρίτη 4 Ιανουαρίου, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου & Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011, «Το ημερολόγιο της νέας χρονιάς»
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα διαφορετικά είδη του ημερολογίου που επικράτησαν στην πορεία του χρόνου, από την εποχή των Ατζέκων μέχρι σήμερα. Ευαισθητοποιούνται στη χρήση του αφού επισημάνουν σημαντικά γεγονότα της ζωής τους και φτιάχνουν το δικό τους ημερολόγιο για το νέο έτος.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, «Ένα ρομπότ στο Μουσείο»
Με εργαλεία τα χέρια, το μυαλό, τη φαντασία και ένα κουτί Lego Mindstorms, τα παιδιά ανακαλύπτουν τι είναι ένα ρομπότ και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Τέλος, εξερευνούν τρόπους με τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν το δικό τους ρομπότ.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, «Το εργαστήρι της θερμότητας»
Ποια είναι η σχέση της ενέργειας με τη θερμότητα; Ποιες είναι οι πηγές θερμότητας; Τα παιδιά μέσα από πειράματα ανακαλύπτουν διάφορες πηγές θερμότητας και τη διαφορά της από τη θερμοκρασία.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα γίνουν στις 4, 5 & 7/1/2011 είναι: 11.00 – 12.00, 12.00 – 13.00, 13.00 – 14.00.
H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, Τηλ. : 210-3312995,Υποδοχή: 210-3312995: http://www.hcm.gr/BIGFrame/BIGFramesMainFirstPage.asp?LANG=GR)


(πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...