Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

11 Δεκέμβρη: Μέρα αφιερωμένη στα ΠΑΙΔΙΑ!

Σήμερα γιορτάζουμε παγκόσμια το πιο όμορφο που υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς: τα παιδιά! Με ένα χαμόγελο τους, με μια ερώτηση τους, με το αγνό βλέμμα τους όλοι μας ξεχνάμε αυτά που μας προβληματίζουν και προχωράμε μπροστά έχοντας την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει…


Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - 11 Δεκεμβρίου - συμπίπτει με τα γενέθλια της UNICEF (ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946). Η συγκεκριμένη οργάνωση επισημαίνει την ανάγκη της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε όλο τον κόσμο.
Η UNICEF τονίζει ότι ακόμα και σήμερα:
  • Πάνω από 22.500 παιδιά την ημέρα χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, όπως έλλειψη εμβολίων, χρήση ακάθαρτου νερού, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή.
  • 158 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας 5-14 ετών, εργάζονται συχνά σε σκληρές και απαράδεκτες συνθήκες.
  • Από 980.000 έως 1.250.000 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) πέφτουν θύματα trafficking(= παράνομη εμπορία ανθρώπων).
Χάρη στην πολύτιμη παρέμβαση της UNICEF, σώζονται σήμερα 2.500.000 παιδιά το χρόνο από βέβαιο θάνατο, ενώ παρακολουθούν το σχολείο εκατομμύρια περισσότερα παιδιά απ' ότι πριν από 10 χρόνια. Ακόμα έχει επικυρωθεί από το σύνολο σχεδόν των χωρών (η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές) της ανθρωπότητας η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού
(βλέπε ανάρτηση Νοεμβρίου: http://perieidikisagwgis.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html).

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF με αφορμή την παγκόσμια μέρα του Παιδιού δραστηριοποιείται σε μια σειρά από εκδηλώσεις:  

·        Στα σχολεία θα γίνουν ομιλίες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
·        Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Δεκέμβρη στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens (Ανθούσα) στις 12.00, έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα τα παιδιά του κόσμου.
·        Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου διοργανώνεται από τη UNICEF και τα Special Olympics ο μεγάλος Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στην ΕΤ-1 για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.
·        Στις 19 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ πραγματοποιείται η μεγάλη Διαπολιτισμική Γιορτή της UNICEF με παιδιά από σχολεία της Αττικής και φορείς ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
·        Στις 21-22-23 Δεκέμβρη πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο και bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...