Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ξυπνούν τη διάθεση των παιδιών για ανάγνωση!

Με βάση την έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας (2008) για τη σχέση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες το 88% των εφήβων (12-15 ετών) και το 94% εκείνων μεταξύ 16-19 ετών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ορμώμενο από την παραπάνω έρευνα το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου έστησε ένα πολύχρωμο και αρκετά ενδιαφέρον ηλεκτρονικό κόμβο με σκοπό «να αφυπνίσει τη διάθεση των παιδιών για διάβασμα μιλώντας στη γλώσσα που τα γοητεύει». Καθώς και να «διαλύσει την παγιωμένη αντίληψη ότι το βιβλίο είναι μόνο διδακτικό εργαλείο και συνεπώς ένα είδος εξαναγκασμού».

Ο «Mικρός Aναγνώστης» (www.mikrosanagnostis.gr)  όπως ονομάζεται ο κόμβος περιέχει μια μεγάλη ποικιλία θεματικών ενοτήτων και είναι ιδιαίτερα φροντισμένος και ταυτόχρονα σε έλκει με έντονα να το ανακαλύψεις  . Στα περιεχόμενα του μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες για νέες παιδικές εκδόσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις για παιδιά, λογοτεχνικούς ή εικαστικούς διαγωνισμούς, ακόμα υπάρχει η άκρως ενδιαφέρουσα «γωνιά των δασκάλων», η ενότητα «Θα σου πω μια ιστορία» όπου ακούγεται η φωνή του συγγραφέα και ταυτόχρονα το παιδί έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίζει εικονικά το βιβλίο του!
Πρέπει να τονίσουμε ότι ο «Mικρός Aναγνώστης» αποτελεί ένα από τα εργαλεία του ΕΚΕΒΙ για τους δασκάλους και επιπλέον προτείνει την έγκαιρη κατάρτιση των δασκάλων για το κατάλογο των βιβλίων που θα διαβαστούν στη διάρκεια της χρονιάς, τη δημιουργία ευχάριστων χώρων ανάγνωσης και ακρόασης και το πιο σημαντικό τη δημιουργία και επάνδρωση βιβλιοθηκών σε κάθε σχολείο!

Σίγουρα λοιπόν αξίζει να κάνετε ένα κλικ σε αυτή τη θαυμάσια προσπάθεια του ΕΚΕΒΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...