Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

"Αποτυπώματα": Έκθεση Ζωγραφικής στο Μουσείο ΒορρέΟ Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π διοργανώνει τα «Αποτυπώματα» 2010, σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ.
Τα «αποτυπώματα» αποτελούν μια έκθεση, η οποία παρουσιάζει έργα παιδιών και νέων που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μαζί: παιδιά και νέοι με αναπηρίες, παιδιά και νέοι σε ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς και ειδικά σχολεία, παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και φοιτητές. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν την αμηχανία της πρώτης επαφής μέσω της δημιουργίας και της φαντασίας. Ζωγραφίζουν χωρίς διακρίσεις και λογοκρισία όλοι μαζί και δράττουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από την αρχή ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας χωρίς προκαταλήψεις και μεσάζοντες, με μόνο όπλο τη φαντασία και την επιθυμία τους.
Τα έργα της έκθεσης έχουν κεντρικό θέμα τη  «Η φύση και εγώ» και δημιουργήθηκαν από τέλος Ιανουαρίου έως τέλος Οκτωβρίου 2010 στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Μουσείου Βορρέ. 
Αξίζει λοιπόν να επισκεφτείτε το Μουσείο Βορρέ και να δώσετε το παρόν σε αυτή την ελπιδοφόρα κίνηση του ΣΚΕΠ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Νοεμβρίου.
Σαφώς, πρέπει να επισημανθεί ότι η εκδήλωση έχει φιλανθρωπική χροιά, καθώς τα έσοδα της πώλησης των έργων θα διατεθούν αποκλειστικά στους κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν. Τα «Αποτυπώματα» τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας.
 "Εξάλλου η διαφορετικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω ή τίποτα παρακάτω από την πραγματικότητα"Πληροφορίες για το Μουσείο του Βορρέ θα βρείτε: http://www.vorresmuseum.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...