Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια μέρα των δικαιωμάτων των παιδιών

«Η Unicef, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απένειμε σε ειδική τελετή στη Στοά του Βιβλίου, τα Βραβεία Unicef 2010 σε σχολεία της χώρας αλλά και σε συνεργάτες της για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών και του έργου της οργάνωσης.

Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία απονεμήθηκαν στα πλαίσια του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματα τους" που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσα από το οποίο τα παιδιά των δημοτικών δημιούργησαν βιβλία και εφημερίδες και των νηπιαγωγείων ζωγράφισαν αφίσες για το πως τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα δικαιώματα τους.
Η φιλία, η αλληλεγγύη, η υγεία και η περίθαλψη, το σχολείο, το γέλιο και η χαρά, είναι μερικά από τα θέματα που αναδεικνύουν τα παιδιά μέσα από τα έργα τους.
Τιμήθηκαν επίσης φέτος από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef: η επικεφαλής της εκστρατείας καταπολέμησης του μητρικού και νεογνικού τετάνου, κα Ελευθερία Αρβανιτάκη και οι εταιρείες Diner Club και Procter & Gamble και για την πολύχρονη προσφορά τους στην προστασία των παιδιών μέσω της σημαντικής υποστήριξης τους στα προγράμματα της Unicef. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας ενώ συμμετείχαν προσωπικότητες που προάγουν τα Δικαιώματα των Παιδιών στη χώρα μας».

Τα καλύτερα έργα των παιδιών από όλη τη χώρα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) έως το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου.
(Ώρες επισκέψεων:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-14:00, απογεύματα: 16:30-20:30
Σάββατο & Κυριακή κλειστά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...