Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

"ΖΩΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ" (LA VIE ENTRE MES MOTS)


Ώρα διαλείμματος…τα παιδιά τρέχουν χαρούμενα στην αυλή, μόνο ένα αγοράκι έχει σκυφτό το κεφάλι του και τρέχει όχι για να παίξει με τους συμμαθητές του αλλά για να κρυφτεί από αυτούς…Εκείνοι πηγαίνουν προς το μέρος του με σκοπό να τον κοροϊδέψουν και να γελάσουν: «Είσαι ανόητος, ποιος θα σε θέλει όταν μεγαλώσεις, θα είσαι απλά μια εξαίρεση στον κανόνα! Είσαι ανόητος, δεν μπορείς ούτε να γράψεις!»


Η νατουραλιστική και έντονα σκηνοθετημένη ταινία μικρού μήκους «Ζωή ανάμεσα στις λέξεις μου» θίγει με έναν υπέροχα υπερβολικά τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο οι μαθητές με δυσλεξία και γενικά με μαθησιακές δυσκολίες. Το έργο αυτό γράφτηκε από τον Γάλλο έφηβο Benjamin Cognet, ο οποίος αντιμετώπισε στη σχολική του ζωή αρκετές μαθησιακές δυσκολίες. Παρά τις δυσκολίες αυτές ο Benjamin έθεσε ως στόχο ζωής να γίνει συγγραφέας! Έτσι, μέσω της τεχνολογίας και συγκεκριμένα ενός λογισμικού ορθογραφίας (Medialexie Toolbar) κατόρθωσε επιτυχώς να κάνει σπουδές στον Κινηματογράφο.

Κατά τη γνώμη μας, το παραπάνω βίντεο αποτελεί μια προτροπή τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους γονείς των παιδιών με δυσλεξία να διαφοροποιήσουν τον τρόπο που βλέπουν το γραπτό λόγο και να ανακαλύψουν πραγματικά καινοτόμα λογισμικά στον υπολογιστή που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τα όνειρα τους!
Εξάλλου, τη δυσλεξία θα πρέπει να την βλέπουμε υπό τον πρίσμα του διαφορετικού μαθησιακού στιλ και όχι αποκλειστικά της δυσκολίας που δημιουργεί άγχος στο μαθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...