Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "Μελία" στο Δήμο Αγ. ΑναργύρωνΣτο Δήμο Αγίων Αναργύρων λειτουργεί το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Μελία» σε συνεργσία με την «Έδρα» και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΑΑ).

 Η υπηρεσία αυτή παρεχόμενη από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου παράσχει ψυχολογική στήριξη, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Στόχος του είναι η πρόληψη και η αποκατάσταση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι καθώς και η υποστήριξη των γονιών τους.  Το παρόν κέντρο είναι επανδρωμένο από ειδικούς επαγγελματίες, όπως Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς και άλλους ειδικούς θεραπευτές.
Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Παιδαγωγός βοηθά ένα παιδί στο γράψιμο, το διάβασμα, τα μαθηματικά και γενικότερα βοηθά στην σχολική ετοιμότητα. Ο Λογοθεραπευτής εργάζεται στην αποκατάσταση γλωσσικών δυσκολιών, ώστε το παιδί να κατακτήσει τον προφορικό λόγο και να μάθει να προφέρει σωστά τα γράμματα και τις λέξεις. Ο Εργοθεραπευτής μαθαίνει στο παιδί να αυτοεξυπηρετείται, να μπορεί να κατακτήσει βασικές δεξιότητες και να ανταποκρίνεται στις καθημερινές του ανάγκες. Τέλος, ο Ψυχολόγος βοηθά το παιδί να εξωτερικεύσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του αλλά και να βελτιώσει τις σχέσεις του με την οικογένεια, τους συνομηλίκους του και το Σχολείο. Οι ώρες λειτουργίας του κέντρου είναι απογευματινές 4μ.μ με 9μ.μ και ο τόπος που το φιλοξενεί είναι
ο χώρος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων (οδός Χίου & Καλύμνου στην Ανάκασα, τηλ επικοινωνίας 210-2690852).
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο δήμος «Η δημιουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο, εξυπηρετώντας τους γονείς οι οποίοι μέχρι τώρα έπρεπε να μπουν σε μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία, για να αντιμετωπίσουν τις όποιες μαθησιακές»

Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να κινητοποιήσει και άλλους δήμους , ώστε να δημιουργήσουν παρόμοια  κέντρα που θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια στα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς και στις οικογένειες τους. Εξάλλου όπως είπε γλαφυρά και ο δήμαρχος Ν.Σαράντης «Σε μια δίκαιη κοινωνία δεν επιτρέπονται αποκλεισμοί»…(http://www.agan.gov.gr/web/guest/news?p_p_id=bs_news&p_p_action=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=1&_bs_news_struts_action=/ext/news/list&_bs_news_topicid=104&_bs_news_sel_year=&_bs_news_d-16478-p=12&_bs_news_sel_month=&p_p_action=1)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...