Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

22η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό


Αύριο (22 Οκτωβρίου) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό. Η  Διεθνής Ένωση για τον Τραυλισμό (ISA) προτείνει να φορέσουμε μία πράσινη κορδέλα, το οποίο συμβολίζει την ελευθερία και τη δικαιοσύνη που προκύπτει από τη διακήρυξη δικαιωμάτων των προσώπων που τραυλίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λινδράτου διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Διαταραχές Ροής της Ομιλίας: Νέα Δεδομένα, Νέες προσεγγίσεις». Κύριος ομιλητής θα είναι ο θεραπευτής λόγου και ομιλίας και διευθυντής του Κ.Ε.Θ.Τ Γιώργος Φούρλας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό υποστηρίζεται από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, το οποίο διοργανώνει κάθε Οκτώβριο ένα διαδικτυακό συνέδριο για τον τραυλισμό στον ιστότοπο (http://www.mnsu.edu/comdis/kuster/stutter.html).

Παράλληλα με αφορμή την ημέρα αυτή, διεθνή σωματεία όπως τα: International Fluency Association, International Stuttering Association, European League of Stuttering Associations, διοργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο.


Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι το εξής και η είσοδος είναι ελεύθερη:

18:00 Έναρξη

18:15 - 19:15 Διαταραχές Ροής της Ομιλίας: Νέα Δεδομένα - Νέες Προσεγγίσεις.
Ομιλητής: Γιώργος Φούρλας, M.Ed., M.Sc.SLT., MRCSLT, Θεραπευτής Λόγου και Ομιλίας, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού.

19:15 - 19:30 Προβολή της ταινίας «Τo speak» του σκηνοθέτη Erik Lamens

19:30 - 20:00 Συζήτηση του κοινού με τους Θεραπευτές και με Πρόσωπα που Τραυλίζουν - Ερωτήσεις - Απαντήσεις. 


Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε το ιστότοπο το Κ.Ε.Θ.Τ : http://www.travlismos.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...