Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΥΣΛΕΞΙΑ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΕΙ (Dyslexia, an unwrapped gift)

"Φαντάσου να αισθάνεσαι πραγματικά φοβισμένος....τα μάτια σου να είναι θολά....να έχεις ένα έντονο κόμπο στο στομάχι σου...επειδή δεν μπορείς να διαβάσεις δυνατά στη τάξη...
Κρατώντας κάθε μέρα όλους αυτούς τους φόβους φαντάσου τι κάνουν στην αυτοπεποίθηση σου...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ, 
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ"


Τα βίντεο αποτελούν ταινία/ντοκιμαντέρ για την δυσλεξία, η οποία γυρίστηκε στην Αγγλία το 1999. 
Το όμορφο αυτού του ντοκιμαντέρ είναι ότι αναρωτιέται αν η δυσλεξία είναι μια αναπηρία ή μια ικανότητα, μέσω βίντεο ημερολογιακού τύπου από νέους και έφηβους. Η αφήγηση κατά τη διάρκεια της ταινίας μας εξηγεί πως οι έφηβοι μπορούν να μάθουν από τα δυνατά σημεία της δυσλεξίας, παρά στο να εστιάζουν στις αποτυχίες και στις αδυναμίες τους!
Η ταινία είχε μεγάλη απήχηση τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Αμερική και όπως εξαιρετικά αναφέρει ο J.Todd "Άτομα με δυσλεξία έδωσαν τη φωνή τους στη ταινία "Δυσλεξία, ένα δώρο που πρέπει να ανοιχτεί". Δεν είναι ένα βίντεο για το πως πρέπει να αντιμετωπίσεις τη δυσλεξία, είναι ένα βίντεο που γιορτάζει τη δυσλεκτική διαφορετικότητα".

Η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε για εμένα έμπνευση για να δω τη δυσλεξία με διαφορετικό τρόπο και να εισχωρήσω όσο το δυνατόν γίνεται στη ψυχολογία των νέων με δυσλεξία.
Ελπίζω να αποτελέσει και για εσάς ένα δυνατό ερέθισμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...