Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΞΑΣΘΑΙ

ΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΞΑΣΘΑΙ

 Είμαστε ενα blog που ειναι στα σπάργανα. Μπορεί ο λόγος μας να μην είναι ακόμη ολοκληρωμένος, αλλά όπως όλα τα νεογέννητα , έχουμε φωνή και θα την υψώσουμε!!

Είναι λυπηρό να κλείνουν ή να απειλούνται με κλείσιμο οι χώροι όπου εκφράζονται κ δημιουργούν  παιδιά με πολυαναπηρίες!!! Κάτι τέτοιο στερεί από τα παιδιά κάθε ευκαιρία για κοινωνικοποίηση κ πρόοδο, απο τους γονείς τις ελπίδες τους και από τους εκπαιδευτές, εκπαιδευτικούς κ εργαζόμενους τη δυνατότητα πρωτίστως να προσφέρουν κ δευτερευόντως να εργαστούν.
Θεωρούμε ότι τέτοιες αποφάσεις έχουν εγκληματικό χαρακτήρα και ελπίζουμε να αναιρεθούν άμεσα. Στηρίζουμε τους συλλόγους "Αμυμώνη" και "Ίριδα" και είμαστε στη διάθεσή τους για ότι χρειαστούν...

Παρακάτω παραθέτουμε μέρους άρθρου σχετικό με το κλείσιμο των παραπάνω συλλόγων, το οποίο δημοσιεύτηκε από την Ελευθεροτυπία στις 12/6/10 με τίτλο: 
"Η πρόνοια υπό κατάρρευση".

"Από τις 31/5/2010, κλειστή παραμένει και η «ΑΜΥΜΩΝΗ» ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Ο σύλλογος που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993 και το 1995, ξεκίνησε μαζί με άλλους φορείς τυφλών, όπως το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Εκπαίδευσης και Φροντίδας για άτομα τυφλά με πρόσθετες αναπηρίες.
Από το 2005, η «ΑΜΥΜΩΝΗ» έχει την πλήρη ευθύνη της λειτουργίας αυτού του κέντρου, που ονομάζεται «ΙΡΙΔΑ» και καλύπτει τις ανάγκες 37 ατόμων από 5 έως 35 ετών και εξακολουθεί να είναι το μοναδικό στο είδος του στη χώρα.
Εδώ και πέντε χρόνια, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χρηματοδοτούσε τον σύλλογο, κυρίως μέσω προγραμματικών συμβάσεων, με ποσό που κάλυπτε περίπου το 35% του ετήσιου προϋπολογισμού. Οι υπόλοιποι πόροι για τη λειτουργία του κέντρου προέρχονται από τις εισφορές των γονέων, από τα ασφαλιστικά ταμεία, από τη Νομαρχία Αθηνών και από εκδηλώσεις και δωρεές.
Φέτος, το υπουργείο σταμάτησε την επιχορήγηση των 360.000 ευρώ , με το επιχείρημα ότι οι προγραμματικές συμβάσεις είναι παράνομος τρόπος χρηματοδότησης! Το αποτέλεσμα είναι το Κέντρο «ΙΡΙΔΑ», το μόνο για άτομα με τις προαναφερόμενες αναπηρίες, να είναι εδώ και ένα μήνα κλειστό, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει οικονομικά. «Συνέπεια αυτού είναι», λέει η πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Παρασκευή Μπέλλου, «παιδιά 37 οικογενειών τα οποία αντιμετωπίζουν πολλαπλές αναπηρίες, να μένουν στα σπίτια τους, χωρίς καμία εναλλακτική πρόταση σε όλη την επικράτεια". (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=172230)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...