Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

"ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ"

"ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ"


Η παρακάτω παρουσίαση είναι η εισήγηση μου στη Δυσλεξία, ως μέρος της ημερίδας «Σχολείο: η σημερινή πραγματικότητα προβληματισμοί και παρεμβάσεις», το οποίο απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής. Τη άψογη διοργάνωση της ημερίδας ανέλαβε η Σχολική Σύμβουλος της 5ης  εκπαιδευτικής περιφέρειας Ανατολικής Αττικής: η κ. Ταβουλάρη. Ο τόπος διεξαγωγής ήταν αρχικά στο Δημαρχείο του Κορωπίου (17/3/2010) και έπειτα επαναλήφθηκε στο 5ο Δημοτικό Βάρης (28/4/2010).


Στόχος της παρουσίασης ήταν να δώσω το ερέθισμα στους δάσκαλους να σκεφτούν πως η δυσλεξία αποτελεί ένα συνδυασμό από δυνατά και αδύνατα σημεία. Εξάλλου, η δυσλεξία δεν έχει μόνο δυσκολίες , αλλά και χαρίσματα!
 Εμείς οι εκπαιδευτικοί για να έχουμε την δυνατότητα να διδάξουμε σωστά τους μαθητές μας, θα πρέπει να μπορούμε να καταλάβουμε τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη γλώσσα και τον κόσμο!
Όπως ωραία έχει αναφέρει και ο Osmond στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Θα πρέπει να δούμε τη δυσλεξία ως μια εξαιρετική διάσταση μιας κατ’άλλα καθημερινής ζωής»

Ευχαριστώ Θερμά την κ. Ταβουλάρη
 για την ευκαιρία παρουσίασης του φλέγοντος θέματος της Δυσλεξίας,
 καθώς και για τα όμορφα λόγια της για την παρουσίαση μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...